Oralna hirurgija Beograd

Oralna hirurgija Beograd
Oralna hirurgija Beograd nudi Vam na jednom mestu ordinacije i klinike u Beogradu u kojima se rade stomatološke operacije.
Zanimaju Vas cene vađenja zuba, cene operacije umnjaka, cene operacija zubne ciste i cene svih drugih hiruških operacije zuba?
Oralna hirurgija Beograd je kategorija koja nudi cenovnike usluga stomatologa odnosno cene svih zahvata oralne hirurgije, ali i mnogo više od toga.
Operacije se u oralnoj hirurgiji obavljaju u lokalnoj anesteziji, a sve detalje o postupcima i postoperativnom toku saznajte u prezentacijama beogradskih stomatoloških klinika i ordinacija koje Vam ovde predstavljamo, a koje sve u ponudi imaju hiruške zahvate oralne hirurgoje.
Da li su bolne operacije zuba i koliko dugo traju?
Odgovore pronađite ovde.
U prijatnom ambijentu klinika i ordinacija oralne hirurgije iz Beograda koje ovde vidite možete obaviti operativne zahvate bez čekanja i gužvi.
Obratite im se i zakažite pregled i operaciju.
Saznajte lokacije, pogledajte fotografije i saznajte sve što Vam treba i upoznajte se sa praksom oralne hirurgije koja se primenjuje u beogradskim ordinacijama i klinikama.
Nemojte odlagati operacije zuba, obavite ih na vreme pre nego što se situacija zakomplikuje.
Oralna hirurgija u Beogradu ide u korak sa svetom, beogradski stomatolozi pružaju Vam vrhunsku uslugu, kontaktirajte ih i rešite probleme sa zubima kako biste očuvali zdravlje i sprečili da problemi postanu veći.
dental-implant-savremena-stomatologija-i-implantologija-oralna-hirurgija

Dental Implant

Beograd, Stari Grad, Bulevar Despota Stefana 13 +381 11 7246995
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
Povećanje količine kosti, Resekcija frenuloma, Hirurško vađenje umnjaka, Resekcija korena zuba, Ciste i cistektomija.
Cenovnik
cdei-centar-za-dentalnu-estetiku-i-implantologiju-oralna-hirurgija

CDEI Centar za dentalnu estetiku i implantologiju

Beograd, Palilula, Cvijićeva 38 +381 11 2759289
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD CDEI CENTAR ZA DENTALNU ESTETIKU I IMPLANTOLOGIJU Kada se iscrpe mogućnosti konzervativne terapije, Vašu hiruršku intervenciju uradiće efikasno i odgovorno naš hirurški tim.Rešićemo Vaš problem sa otežanim nicanjem umnjaka, cistom ili gnojnim procesom na korenu zuba.
Nekada je hirurški zahvat indikovan kao preprotetska priprema za bolju stabilnost proteza ili skraćivanje pripoja labijalnog i lingvalnog frenuluma. Danas su ove vrste intevencija potpuno bezbolne.
Stručnost našeg tima učiniće sve da intervencija prođe bez komplikacija i u što kraćem vremenskom roku. Ako imate izraženu fobiju od oralnohirurških intervecija, određene intervencije moguće je uraditi u jednoj poseti u sedaciji.
Cenovnik
dental-studio-savic-&-team-oralna-hirurgija

Dental Studio Savić & Team

Beograd, +381 11 4093112
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD DENTAL STUDIO SAVIĆ & TEAM Savremena stomatologija odgovarajućim hiruškim postupcima i primenom lokalne anestezije, omogućava bezbolne oralno- hiruške intervencije sa minimalnom traumom okolnih tkiva i retkim postoperativnim komplikacijama. Vađenje (ekstrakcija) zuba: ova hirurška intervencija podrazumeva odvajanje zuba iz zubne čašice i uklanjanje iz nje apsolutno bezbolno.
Pored rutinskog vađenja zuba nekad je neophodno i hirurško vađenje zuba i impaktiranih umnjaka.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr-kujacic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Kujačić

Beograd, Stari Grad, Džordža Vašingtona 50 +381 11 3038612
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR KUJAČIĆ Sve metode oralno-hirurških intervencija, uključujući i intervencije u cilju preprotetske pripreme. U toku svih oralno-hirurških intervencija,aplikacijom savremenih zamenika za kost možemo nadoknaditi izgubljeno koštano tkivo i tako ojačati operisanu regiju.
Stomatološka ordinacija Dr Kujačić je stručni stomatološki specijalistički tim koji čine Dr Ana Kujačić i Dr Neven Kujačić, osnivači i vlasnici ordinacije.
Stručni tim lekara i saradnika - sestra, zubni tehničari od tog perioda rade u nepromenjenom - stalnom sastavu.
Princip rada su visokostručne i savremene stomatološke intervencije po povoljnim pristupačnim cenama.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-bodent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Bodent

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 67 +381 11 3910392
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
Mi smo tim.
Uspešna kombinacija visoko edukovanih stomatologa u različitim oblastima stomatologije.
Istovremeno, individualci i profesionalci obučeni i sposobni za pružanje vrhunskih usluga u oblasti Oralne implantologije.
Cenovnik
smile-esthetics-oralna-hirurgija

Smile Esthetics

Beograd, Stari Grad, Dragoslava Jovanovića 13 +381 11 3238128
ORALNA HIRURGIJA.
Vađenje neizniklih zuba i umnjaka, Hirurško lečenje korena zuba, Korekcije koštanog i mekog tkiva.
Oralno hirurške procedure se smatraju manjim hirurškim zahvatima i najčešće se izvode u uslovima lokalne anestezije, ali je moguće obezbediti i sedaciju pacijenata po potrebi.
Vađenje neizniklih zuba i umnjaka.
Čest problem predstavljaju neiznikli zubi, najčešće umnjaci.
Postoji mnogo razloga za tu pojavu kao što su nedovoljan prostor za smeštanje svih zuba ili pojava određenih prepreka na putu zuba nicanja.
Da bi se obezbedilo zdravlje i normalno funkcionisanje ostalih zuba, a i sprečile teške upale koje se mogu javiti zbog lošeg položaja delimično izniklih zuba, potrebno je njihovo uklanjanje.
Hirurško uklanjanje takvih zuba je danas potpuno bezbolan i bezbedan metod, a oporavak je brz i uspešan.
Korekcije koštanog i mekog tkiva.
Hirurškim merama se leče razne nepravilnosti koštanog i mekog tkiva koje se mogu javiti kod pacijenata posle dugog nošenja proteza ili kod kojih je potrebna nadoknada tkiva radi obezbeđenja uslova za adekvatnu protetsku terapiju.
Cenovnik
dental-studio-oralna-hirurgija

Dental Studio Dro

Beograd, Stari Grad, Nušićeva 3/II +381 11 3341452
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD DENTAL STUDIO DRO Stručni tim Dental Studija DRO vam nudi sve vrste oralno- hirurških usluga.
Pravom terapijom i odgovarajućom hirurškom tehinkom sve intervencije su APSOLUTNO SIGURNE I BEZBOLNE. -Ekstrakcije zuba -Ekstrakcije impaktiranih (neizniklih) zuba -Resekcija korena (apikotomija) -Hemisekcija korena -Cistektomije -Augmentacija (dodavanje) kosti -Hirurško-ortodonska terapija
Cenovnik
implant-centar-stojanovic-oralna-hirurgija

Implant Centar Stojanović

Beograd, Zemun, Gaudijeva 4 +381 11 2646958
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
Implantologija, parodontalna hirurgija, zubna protetika i protetika na implantatima.
Savremena stomatologija uključujući oralnu hirurgiju, pruža pacijentima udobnost i bezbolnost primenom lokalne anestezije sa minimanom traumom okolnog tkiva i retkim i minimalnim posthirurškim komplikacijama.
Oralna hirurija obuhvata sledeće zahvate: Priprema i ugradnja dentalnih implantata, Podizanje poda sinusne šupljine u cilju povećanja koštane mase za ugradnju dentalnih implantata, Hiruško vađenje impaktiranih umnjaka i očnjaka, Vađenje zaostalih korenova, Operacije na korenu zuba u cilju uklanjanja periapikalnih procesa (apikotomija), Odstranjivanje tumora i cista, Nivelacija alveolarnog grebena i druge intervencije kao deo pripreme mekih i koštanih struktura u ustima za što bolju protetsku rehabilitaciju, Augumentacija alveolarnog grebena (uvećanje visine grebena) Oralna hirurgija omogućava da na najadekvatniji i najsigurniji način pripremimo pacijenta za protetske radove koje ćemo raditi.
Bez oralne hirurgije i oralno hiruške pripreme nema dobre protetike.
Oralni hirurzi se uspešno bave svim parodontološkim intervencijama, jer je to grana koja je jako bliska ovoj disciplini.
Svako planiranje dugoročnog zbrinjavanja pacijenta sa protetskim radom je nezamislivo bez primene oralne hirurgije.
Oralna hirurgija je imperativ za sveobuhvatnu stomatološku praksu.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-beldent-1-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Beldent

Beograd, Stari Grad, Brankova 23 +381 11 2634455
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA BELDENT Stomatološka ordinacija BelDent je osnovana 1991.godine u Beogradu i usklađena je sa najnovijim kriterijumima CED (Council of European Dentists) koji postavljaju visoke standarde i uvode primenu najsavremenijih metoda u stomatologiji.
Osnovna ideja u našoj praksi je individualizovan pristup, personalizovanost i programiranost svakog zakazanog termina za efikasan rad i potpunu posvećenost klijentu.
Praćenje svetskih trendova i stalno stručno usavršavanje su osnovne karakteristike koje ordinaciju izdvajaju i već dugi niz godina čine praksom koja svojim klijentima pruža tretman na nivou najnovijih dostignuća moderne stomatologije.
Cenovnik
stomatoloska-klinika-kosovcevic-oralna-hirurgija

Stomatološka klinika Kosovčević

Beograd, Vračar, Smiljanićeva 35 +381 11 2454668
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA KILNIKA KOSOVČEVIĆ reko pedeset godina duga porodična tradicija čini temelje naše klinike.
Njene korene postavio je davne 1954.godine prof dr Miodrag Kosovčević, profesor stomatološke protetike i višegodišnji dekan Stomatološkog fakulteta, univerziteta u Beogradu. Dragoceno iskustvo i stručnost 1990.godine prof dr Miodrag Kosovčević prenosi na privatnu kliniku koju osniva zajedno sa svojim sinom dr Zoranom Kosovčevićem, tada asistentom na klinici bolesti usta i zuba, Stomatološkog fakulteta univerziteta u Beogradu.
stomatoloska-ordinacija-tim-stomatologija-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija TiM stomatologija

Beograd, Voždovac, Vojvode Stepe 114 +381 11 3096525
ORALNA HIRURGIJA.
Hirurško lečenje hroničnih zapaljenja – granuloma na vrhu korena zuba, sa klasičnim i retrogradnjim punjenjem kanala zuba uz primenu savremenih ultrazvučnih aparata za obradu kanala korena zuba.
Preprotetske korekcije mekih i koštanih tkiva vilica u cilju pripreme za protetiku.
Vađenje zaostalih korenova zuba i hirurško vadenje neizniklih zuba kod odraslih i dece.
U saradnji sa ortodontima sprovodi se hirurško ortodonska terapija poremećaja položaja zuba i nepravilnosti zagrižaja.
Intervencije se izvode u lokalnoj anesteziji uz primenu Ultracain forte anestetika.
Po potrebi kod dece i veoma uplašenih pacijenata, lokalna anestezija se kombinuje sa intravenskom sedacijom u saradnji sa specijalistom anesteziologom.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-savadent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Savadent

Beograd, Stari Grad, Đure Daničića 15 +381 11 3038799
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD. ORALNA HIRURGIJA SAVADENT. Ekstrakcija zuba Resekcija zuba Preprotetska hirurgija Implantodologija
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-vunjak-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Vunjak

Beograd, Savski venac, Brankova 11 +381 11 3282481
ORALNA HIRURGIJA u Beogardu.
Rutinsko vađenje zuba, Rutinsko vađenje umnjaka, Hirurško vađenje zuba, Vađenje impaktiranog umnjaka, Vađenje impaktiranog očnjaka, Resekcija zuba, Disekcija zuba, Cisektomija, Incizija abscesa, Nivelacija grebena, Produbljivanje forniksa, Hirurško zatvaranje sinusa, Implant dvofazni (bez suprakonstrukcije)
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-eurodent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Eurodent

Beograd, Žarkovo, Republička 4 +381 11 2509172
ORALNA HIRURGIJA.
Oralna hirurgija se bavi hirurškim lečenjem i zbrinjavanjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje.
Obzirom da je to najinvazivnija grana stomatologije, zahteva poseban pristup, znanje i zalaganje, kako lekara, tako i pacijenta.
IMPAKCIJE, APIKOTOMIJA, FRENULEKTOMIJA, NIVELACIJA ALVEOLARNOG GREBENA, PLASTIKA MAXILARNOG SINUSA
Cenovnik
dental-centar-bp-oralna-hirurgija

Dental Centar BP

Beograd, Stari Grad, Terazije 14/18 +381 11 3622440
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD DENTAL CENTAR BP Dental centar bp je moderna ordinacija u najužem centru Beograda.
Princip našeg rada je poseban pristup svakom pacijentu,timski dogovor oko plana terapije i saniranje problema po najvišim standardima današnje stomatologije.
Posebnu pažnju pridajemo komforu naših pacijenata ne bi li im stomatoloski tretman kod nas prošao sto lakše i bez stresa a rezultat našeg rada bio visokoestetsko,savremeno rešenje čime ce dugo biti zadovoljni.
Cenovnik
fabrika-osmeha-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Fabrika Osmeha

Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10D +381 11 4075740
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD ORDINACIJA FABRIKA OSMEHA Oralna hirurgija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi hiruškim lečenjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje.
Ona zahteva poseban pristup, znanje i zalaganje, kako lekara tako i pacijenta. Savremena stomatologija odgovarajućim hiruškim postupcima i primenom lokalne anestezije, omogućava bezbolne oralno- hiruške intervencije sa minimalnom traumom okolnih tkiva i retkim postoperativnim komplikacijama. Naši lekari specijalisti se trude da detaljnim pregledom utvrde potrebu za hiruškim lečenjem i, pre bilo kakvog zahvata, izvrše potrebnu prehirušku pripremu pacijenta.
Detaljno ćemo vas uputiti u princip i način izvođenja hiruškog lečenja i potruditi se da intervencija bude što prijatnija za vas.
Cenovnik
duka-dent-orto-centar-oralna-hirurgija

Duka Dent Orto Centar

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106 +381 11 3190338
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD DUKA DENT ORTO CENTAR Duka Dent orto centar postoji i radi od 1997.godine na teritoriji opštine Novi Beograd.
U domenu rada našeg centra nalazi se dijagnostika glave, zuba, sinusa i šake.
Dugogodišnje iskustvo u radu, stečeno znanje i konstantan rad na usavršavanju načina pružanja usluga našim pacijentima, omogućavaju nam da Vam pružimo detaljne i pouzdane dijagnostičke preglede.
Savremeno opremljen centar, poseduje svu neophodnu medicinsku opremu i aparate za pre svega bezbedne preglede, koji ne narušavaju zdravlje naših pacijenata, s jedne strane i daju detaljan uvid u njihovo zdravstveno stanje s druge strane.
Cenovnik
family-dentist-stomatoloska-ordinacija-oralna-hirurgija

Family Dentist Stomatološka ordinacija

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 70/4 +381 11 2136437
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD FAMILY DENTIST STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Umnjaci su poslednji zubi u nizu koji niču u kasnim tinejdžerskim ili ranim dvadesetim godinama poznati su i kao treći molari.Vrlo često ovi zubi ostaju „zarobljeni u kosti“ ili niču samo parcijalno jer nema dovoljno mesta u vilicama za njih.
Umnjaci ostaju nagnuti u određenom položaju i kao takvi teško se čiste što uzrokuje pojavu karijesa, infekcije, upale desni.
Kao posledica komplikacija javlja se preosetljivost desni u tom predelu, otok i ozbiljne bolne senzacije.
Ponekad izazivaju oštećenje susednog zuba i karijes se razvija i na njemu ili dovode do resorpcije (topljenja) korena susednog zuba.
Cenovnik
marinac-dental-studio-oralna-hirurgija

Marinac Dental Studio

Beograd, Zemun, Prve pruge 4 +381 11 2601894
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD MARINAC DENTAL STUDIO Oralna hirurgija obuhvata niz hiruških zahvata u predelu usne duplje.
Zahvati su u lokalnoj anesteziji i potpuno bezbolni. RUTINSKO VAĐENJE ZUBA sprovodi se u lokalnoj anesteziji uz maksimalno očuvanje okolnih tkiva. HIRURŠKO VAĐENJE ZUBA podrazumeva hiruršku intervenciju u toku koje se uklanja deo kosti da bi se stvorio lakši pristup prilikom vađenja zaostalih korenova. VAĐENJE IMPAKTIRANIH ZUBA podrazumeva hirurško vađenje zuba koji nisu iznikli usled neke mehaničke prepreke ili nije bilo dovoljno prostora za nicanje.
Najčešće je reč o neizniklim umnjacima koji vremenom mogu da stvore veliki problem,da prave teskobu u zubnom nizu i vrše resorpciju drugih molara.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-cvetic-dent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Cvetić Dent

Beograd, Vračar, Krunska 6a +381 11 3238028
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVETIĆ DENT Rad stomatološke ordinacije CVETIĆ Dent temelji se na jedinstvenom sistemu za očuvanje zdravlja usta i zuba, kako kod najmlađih, tako i kod najstarijih pacijenata.
U prijatnom ambijentu, kroz savremene programe i široku lepezu stomatoloških usluga, posvećujemo se pacijentima.
Primenjujemo nove generacije materijala i nove metode lečenja, kako bismo našim pacijentima omogućili nivo usluge prema evropskim standardima.
Opremljeni smo za sveobuhvatan i celovit pristup pacijentu, omogućujući im sve stomatološke usluge na jednom mestu.
Želimo da se u našoj ordinaciji osećate prijatno i bezbedno.
Hoćemo da ispunimo vaša očekivanja i pružimo vam najkvalitetniju uslugu.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-mr-sci.-dr-mirela-cvjetkovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija mr sci. dr Mirela Cvjetković

Novi Beograd, Jurija Gagarina 26a +381 11 2289229
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD MR.
DR MIRELA CVJETKOVIC Produženjem životnog veka ljudi pojavila se i potreba za visoko funkcionalnim zubnim nadoknadama.
Tako je i primena dentalnih implantata već postala standardna procedura u savremenoj stomatološkoj praksi. Dentalni zubni implanti predstavljaju titanijumske šrafove koji se ugrađuju u viličnu kost.
Oni se za kost vezuju prirodno, procesom oseointegracije.
Implantati su biokompatibilni sa kosti i okolnim tkivima, veoma pouzdani, a organizam ih ne odbacuje.
Adekvatno ugrađeni implantati su veoma dugotrajni.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-gala-dent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Gala Dent

Beograd, Vračar, Kneginje Zorke 94/4 +381 11 2442849
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD GALA DENT Pored beljenja zuba, protetike, parodontologije, implantologije, ortodoncije i estetska stomatologije, Gala Dent se bavi i oralnom hirurgijom.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-barjaktarevic-1-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Barjaktarević

Beograd, Zvezdara, Bulevar Kralja Aleksandra 32 +381 11 3222425
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA BARJAKTAREVIĆ Oralna hirurgija je grana stomatologije kojom se zbrinjavaju oboljenja mekih i tvrdih tkiva usne duplje a koja se ne mogu rešiti konzervativnom terapijom.
U domen oralne hirurgije spadaju rutinska vađenja zuba, komplikovano vađenje zuba, uklanjanje zaostalih korena zuba, operacija vrha korena zuba, uklanjanje koštanih izraslina, meko-tkivne korekcije, vađenje cista i promena u viličnim kostima itd...
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-vesodent-1-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Vesodent

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 82 +381 64 1848191
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD VESODENT Oralna hirurgija se bavi hiruškim lečenjem i zbrinjavanjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje. Obzirom da je najinvazivnija grana stomatologije, zahteva poseban pristup, znanje i zalaganje, kako lekara tako i pacijenta.
U cilju pružanja najkvalitetnije usluge, lekari naše ordinacije trude se da detaljnim pregledom utvrde indikacije za hiruško lečenje, izvrše prehirušku pripremu i potom Vam obezbede konsultaciju i terapiju vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti.Ukoliko nismo u mogućnosti da Vam obezbedimo najkvalitetniju metodu lečenja, uputićemo Vas u ustanovu na višem zdravstvenom nivou.
Potrudićemo se da Vam detaljno predočimo princip i način hiruškog lečenja, objasnimo prednosti i eventualne rizike. Uloženo znanje i pažnja garantuju da će Vaše lečenje proteći sa što manje nepriatnosti i komplikacija.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-adent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija AdenT

Beograd, Vračar, Cara Nikolaja II 33 +381 11 2439416
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA ADENT Kada se iscrpe mogućnosti konzervativne terapije, Vašu hiruršku intervenciju uradiće efikasno i odgovorno ADENT hirurški tim.
Rešićemo Vaš problem sa otežanim nicanjem umnjaka, cistom ili gnojnim procesom na korenu zuba.
Nekada je hirurška intervencija indikovana kao preprotetska priprema za adekvatno naleganje proteze na oralna tkiva ili za skraćivanje pripoja labijalnog i lingvalnog frenuluma.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-maja-cvetkovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Maja Cvetković

Beograd, Karaburma, Dragoslava Srejovića 72 +381 11 4112419
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAJA CVETKOVIĆ Hirurgija (vadjenje zuba, vadjenje impaktiranih i poluimpaktiranih zuba (umnjaka), apikotomija, implanti)
Cenovnik
dental-clinic-stomatoloska-ordinacija-oralna-hirurgija

Dental Clinic Stomatološka ordinacija

Beograd, Savski venac, Sokobanjska 3 +381 11 3671133
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD DENTAL CLINIC STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Stomatološka ordinacija Dental Clinic osnovana je 1998, a za gotovo dve decenije postojanja postala je sinonim za profesionalno, stručno i vrhunsko pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.
Osnivač Dental Clinic je dr Vesna Lazić, specijalista stomatološke protetike sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa bezmetalnom keramikom, protetikom na implantatima i sanaciji svih vrsta poremećaja zagrižaja, stručnjak u estetskoj restaurativnoj stomatologiji i primeni CAD/CAM tehnologije.
U ordinaciji Dental Clinic možete dobiti sve vrste stomatoloških usluga (terapija laserom, estetski ispuni, beljenje zuba, CAD/CAM, fasete, implantologija, oralna hirurgija, protetika, parodontologija, ortodoncija i endodoncija), koje su u dosluhu sa svim najsavremenijim svetskim metodama u ovoj medicinskoj oblasti i uz korišćenje najboljih stomatoloških alata i materijala.
Prvi pregled je besplatan, na kojem ćete saznati sve o svom stomatološkom problemu, istovremeno i dobiti informaciju o metodama i načinima kako se on može rešiti i to na što efikasniji i bezbolniji način.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr.radomir-ljubisavljevic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr.Radomir Ljubisavljević

Beograd, Stari Grad, Takovska 17 +381 11 3241896
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR.RADOMIR LJUBISAVLJEVIĆ Ukoliko patologija prevazilazi okvire zuba to jest Zahvata okolna meka tkiva i kost potrebni su oralno-hirurški zahvati. Najčešće oralno-hirurške intervencije su: • Apikotomija-terapija periapikalnih procesa • Rutinska i hirurška vađenja zuba • Terapija cista zuba i vilica • Hirurško vađenje impaktiranih-neizniklih zuba • Terapija parodontopatije-režanj operacije • Cirkumcizije i frenektomije
stomatoloska-ordinacija-dental-n-plus-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dental N plus

Beograd, Stari Grad, Palmotićeva 18/5 +381 11 3221157
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTAL N PLUS Stomatološka ordinacija DENTAL N,smeštena u samom centru Beograda,nudi vam sve vrste stomatoloških usluga po veoma povoljnim cenama.
Tim sastavljen od iskusnih i mladih stručnjaka garantuje da ce vaš problem biti rešen brzo,efikasno i kvalitetno.
Stotine zadovoljnih pacijenata od nas odlazi sa osmehom na licu.
Proverite da li je tako!
Pregled i konsultacije se ne naplaćuju!
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-milbo-dent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Milbo Dent

Novi Beograd, Nehruova 51/56 +381 11 3169715
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MILBO DENT U našoj stomatološkoj ordinaciji dočekaće vas ljubazno i nasmejano osoblje koje će vam u prijatnom ambijentu i u potpunoj privatnosti pružiti sve neophodne stomatološke usluge.
Naš cilj je blistav osmeh zadovoljnog pacijenta.
Radno vreme ordinacije je usklađeno sa vašim dnevnim obavezama.
U našoj ordinaciji izlečićete svoje zube i dobiti neophodne savete o očuvanju i održavanju zuba.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dentalux-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija DENTALUX

Beograd, Vračar, Beogradska 36/1 +381 69 2441497
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTALUX -Vađenje zuba -Lečenje infekcija -Recekcije korena zuba -Vađenje impaktiranih ( ne izraslih) zuba- umnjaka, očnjaka,premolara, prekobrojnih zuba -Extirpacija viličnih cista -Hirurško vađenje zuba -Hirurško zatvaranje sinusa ( ako tokom vadjenja zuba dođe do otvaranja sinusa) -Uklanjanje benignih tumora vilica I mekog tkiva usne duplje -Oslobađanje impaktiranih zuba radi postavljanja ortodontskog aparata -Frenulectomia- uklanjanje frenuluma gornje i donje usne i jezika Sve hirurške intervencije se izvode kombinacijom klasičnih metoda ( upotreba skalpela) I lasera ili u zavisnosti od indikacije primenom jednog od ova dva tipa hirurške terapije.
Posedujemo tri tipa lasera CO2, Erbium-Yag i Waterlase iPlus 2.0
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-profi-dental-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija PROFIDENTAL

Beograd, Vračar, Sinđelićevo sokače 1 +381 11 3442434
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA PROFI DENTAL Savremena stomatologija odgovarajućim hiruškim postupcima i primenom lokalne anestezije, omogućava bezbolne oralno- hiruške intervencije sa minimalnom traumom okolnih tkiva i retkim postoperativnim komplikacijama.
Oralna hirurgija je grana stomatologije koja obuhvata sledeće oralne intervenicje: vađenje umnjaka operacijom, operacije na korenu zuba kao i vađenje oštećenih ili zaostalih korena zuba.
Oralna hirugija se može odnositi i na operacije desni kao i na rekonstrukciju usne duplje.
Oralna hirurgija nalazi primenu i u implantologiji, zatim pomaže da se isprave ili ukolne nepravilnosti i defekti lica, vilice i zuba.
Pre nego što se postavi ortodontski aparat nekad je potrebno da se neki zube izvade, radi boljeg ispravljanja zuba.
Prilikom hirurških zahvata daje se lokalna anestezija, nakon čega se pacijent pušta kući.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-jevremovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Jevremović

Beograd, Voždovac, Jove Ilića 145 +381 11 2492422
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD ORDINACIJA JEVREMOVIĆ Oralno higijena igra važnu ulogu u našem zdravlju i uvek je bolje sprečiti nego lečiti, stoga posećujte svog stomatologa redovno.
Zdravi i lepi zubi daju nam osećaj samouverenosti i veoma su važni za lep i iskren osmeh, zato nemojte prestati da se smejete.
Stalni zubi su samo jedni i morate ih čuvati da Vam traju ceo život.
Dodjite u našu ordinaciju i ohrabrite sebe širokim osmehom i samouvereno zakoračite u novi dan nasmejani i zadovoljni sobom!
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-pro-familiae-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Pro Familiae

Beograd, Palilula, Takovska 48 +381 11 2751224
Oralna hirurgija Pro Familiae.
Oralna hirurgija je grana stomatologije koja se bavi hirurškim zahvatima u predelu usta, zuba i vilica.
Obuhvata sve zahtevne intervencije od komplikovanih vađenja zuba, preko operacija na korenu zuba, uklanjanje zaostalih korenova, uklanjanje patoloških formacija u vilici (ciste), do ugradnje implantata. -Resekcija frenuloma -Hirurško vađenje umnjaka -Resekcija korena zuba -Ciste i cistektomija
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr-novakov-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Novakov

Beograd, Stari Grad, Strahinjića Bana 12 +381 11 2637461
ORALNA HIRURGIJA.
Kada se iscrpe mogućnosti konzervativne terapije, Vašu hiruršku intervenciju uradiće efikasno i odgovorno naš hirurški tim.
Rešićemo Vaš problem sa otežanim nicanjem umnjaka, cistom ili gnojnim procesom na korenu zuba.
Nekada je hirurška intervencija indikovana kao preprotetska priprema za adekvatno naleganje proteze na oralna tkiva ili za skraćivanje pripoja labijalnog i lingvalnog frenuluma.
Učinićemo sve da intervencija traje što kraće, da bude bezbolna i bez komplikacija.
Cenovnik
dental-plaza-centar-za-savremenu-i-estetsku-stomatologiju-oralna-hirurgija

Dental Plaza Centar za savremenu i estetsku stomatologiju

Beograd, Dorćol, Kralja Petra 78 +381 11 2910609
ORALNA HIRURGIJA.
Cistektomija, Resekcija frenuluma, Apikotomija resekcija korena zuba.
Apikotomija predstavlja hirurški zahvat kojim se uklanja vrh korena zuba zajedno sa infekcijom na njemu.
Zahvati kao što je apikotomija omogućuju sanaciju i očuvanje zuba koji se ne mogu izlečiti konzervativnom terapijom, te bi se u protivnom morali vaditi.
Postupak apikotomije u najvećem broju slučajeva predstavlja potpuno uspešan postupak kojim se uklanja proces na vrhu korena zuba.
Sam postupak podrazumeva i obavezno punjenje kanala korena.
Hiruško vađenje zuba.
Ova hirurška intervencija podrazumeva odvajanje zuba iz zubne čašice.
Kod nas se ova intervencija izvodi potpuno bezbolno.
Pored rutinskog vađenja zuba obavlja se i hirurško vađenje zuba i impaktiranih umnjaka.
stomatoloska-ordinacija-dr-sladjana-petrovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Slađana Petrović

Beograd, Dorćol, Dositejeva 38 +381 11 2629023
ORALNA HIRURGIJA U BEOGRADU.
Rutinsko vađenje zuba, Hirurško vađenje zuba, Vađenje impaktiranih zuba, Resekcija zuba, Cistektomija, Incizija apscesa, Terapija alveolita, Hirurško zatvaranje sinusa, Nivelacija grebena, Produbljivanje forniksa.
Oralna hirurgija je grana stomatologije koja se bavi hirurškim zahvatima u predelu usta, zuba i vilica.
Obuhvata sve zahtevne intervencije od komplikovanih vađenja zuba, preko operacija na korenu zuba, uklanjanje zaostalih korenova, uklanjanje patoloških formacija u vilici (ciste), do ugradnje implantata.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-smile-dent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Smile Dent

Beograd, Vračar, Sinđelićeva 16 +381 11 3086685
ORALNA HIRURGIJA.
Potrebna vam je hiruška intervencija?
Želite da intervencija bude bezbolna?
Naša ordinacija će vam pružiti svaku vrstu hirurške intervencije u usnoj duplji koja vam je neophodna.
Intervencije se izvode u potpuno bezbolnom stanju za pacijenta, a kada je potrebno, obezbedjujemo i prisustvo opšteg anesteziologa.
Ordinacija “Smile Dent” angažuje poznate i priznate stručnjake na polju implantologije kao svoje stalne saradnike.
Kod nas sebi možete priuštiti najsavremeniji implantni sistem Nobel Biocare, Imtec endure, Q implants.
stomatoloska-ordinacija-medenta-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Medenta

Beograd, Vračar, Novopazarska 14 +381 11 3440017
ORALNA HIRURGIJA.
Ekstrakcije zuba, Hirurške ekstrakcije zuba, Hirurške ekstrakcije impaktiranih zuba (umnjaka), Resekcije vrha korena zuba (apikotomija), Uklanjanje viličnih cista (enukleacija), Frenektomije, Augmentacije (dodatak veštačke kosti), Prezervacije alveola, Nivelacija grebena, Ugradnja implantata, Podizanje nivoa poda maksilarnog sinusa (sinus lift).
U ordinaciji MeDENTA pruzamo sve vrste oralnohirurskih usluga.
Sama reč hirurgija u prvi mah zvuči pomalo zastrašujuće, međutim, ozbiljan pristup našeg tima, dobra indikacija i dobar plan terapije kao i odgovorno pračenje postoperativnog toka od ove grane stomatologije stvara nešto zbog čega ćete se uvek rado vraćati.
stomatoloska-ordinacija-dr-jovanovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Jovanović

Beograd, Vračar, Bulevar Oslobođenja 7 +381 11 3830381
ORALNA HIRURGIJA.
Rutinsko vadjenje zuba, komplikovano vađenje zuba, hiruško vađenje zuba, hiruško vadjenje impaktiranog umnjaka, frenektomija, zatvaranje max sinusa, dentalni implant
stomatoloska-ordinacija-mea-dent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Mea Dent

Novi Beograd, Jurija Gagarina 247 +381 11 7138687
ORALNA HIRURGIJA.
Vađenje (ekstrakcija) zuba.
Ova hirurška intervencija podrazumeva odvajanje zuba iz zubne čašice i uklanjanje iz nje apsolutno bezbolno.
Pored rutinskog vađenja zuba nekad je neophodno i hirurško vađenje zuba i impaktiranih umnjaka.
Apikotomija (resekcija korena zuba).
Apikotomija predstavlja hirurški zahvat kojim se uklanja vrh korena zuba zajedno sa infekcijom na njemu, sam postupak podrazumeva i obavezno lečenja kanala korena zuba, odakle se infekcija i prenela na vrh korena.
Resekcija frenuluma.
Resekcija frenuluma predstavlja rutinski zahvat koji se izvodi u slučaju visokog pripoja frenuluma za desni, a radi sprečavanja nastanka povlačenja desni i parodontopatije u predelu pripoja, kao i preprotetska priprema kod nosioca totalnih ili parcijalnih proteza bez prednjih zuba.
Režanj operacija.
Režanj operacija je hirurška intervencija koja se najčešće koristi u lečenju parodontopatije.
U toku ovog zahvata često je neophodna i ugradnja veštačke kosti da bi se popunili defekti nastali kao posledica infekcije.
Nivelacija grebena spada u preprotetski hirurški postupak gde se bezubi vilični greben podiže na nivo pre spuštanja, odnosno lepo zaravnjuje.
Najčešće se radi kod pacijenata kojima je indikovana neka od proteza ili fiksni protetski rad.
stomatoloska-ordinacija-petrovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Petrović

Beograd, Vračar, Molerova 29 +381 11 2440173
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
Verovatno da kod oko 25% svih pacijenata koji se nađu u stomatološkim ordinacijama postoji potreba za nekom od oralno hirurških intervencija.
Ovo se odnosi ne samo na vađenje zuba, već i čitav niz intervencija kojima se omogućavaju bolji i uspešniji drugi stomatološki zahvati.
U ordinaciji PETROVIĆ izvode se veoma uspešno brojni oralno hirurški zahvati, počevši od vađenja zuba i lečenja posledica vađenja, a tako i: Hirurško lečenje granuloma na zubima i cista vilica posebno na višekorenim zubima, posle čega se ovi zubi mogu kasnije koristiti u protetske svrhe; Hirurško vađenje neizraslih (impaktiranih) zuba, bilo u terapijske, bilo u ortodontske svrhe; Hirurška priprema koštanog ležišta za izradu protetskih nadoknada; Hirurško lečenje posledica vađenja zuba; Hirurški zahvati kod dece u cilju pomoći u nicanju stalnih zuba ili olakšanja ortodontske terapije; Uklanjanje benignih tumora usne šupljine; Lečenje bola i bolnih stanja kao i druge intervencije iz domena oralne hirurgije.
stomatoloska-ordinacija-cvejanovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Cvejanović

Beograd, Autokomanda, Triše Kaclerovica 6a +381 11 3910483
ORALNA HIRURGIJA U BEOGRADU.
Stomatološka ordinacija Cvejanović pruža najviši kvalitet usluga.
U našoj ordinaciji koriste se vrhunski zubni implanti, bezmetalne krunice i najsavremenije zubne proteze, uz garanciju na sve zahvate.
stomatoloska-ordinacija-gentle-touch-dental-centar-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Gentle touch Dental centar

Beograd, Savski venac, Resavska 36 +381 11 3625044
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
HIRURŠKO VAĐENJE UMNJAKA.
Hiruško vađenje umnjaka se radi u lokalnoj anesteziji i bezbolno je.
Vremenski se nikad ne zna koliko će trajati vađenje umnjaka, zavisi od polozaja zuba u kosti, broja i zakrivljenosti korenova, kvaliteta kosti itd.
stomatoloska-ordinacija-wisil-m-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Wisil M

Novi Beograd, Nehruova 44 +381 11 7175725
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
Ova grana stomatologije podrazumeva, ekstrakciju zuba kao i ekstrakciju impaktiranih zuba uz primenu odgovarajućih hiruških metoda.
Takođe u oralnoj hirurgiji se zbrinjavaju pacijenti sa raznim problemima koja se jedino mogu lečiti hiruškim putem.
Implantologija.
U ordinaciji se ugrađuju najpoznatiji implantološki sistemi, (Straumann, Nobel, Biocare, Imtec).
Ugradnja implantata danas je bezbolna.
U našoj ordinaciji podrazumeva se primena savremenog koncepta ugradnje implantata odnosno korišćenje 3D tomografskih snimaka i izrada hiruških stentova, što obezbeđuje maksimalno preciznu i pouzdanu ugradnju.
stomatoloska-ordinacija-magic-dent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Magic Dent

Beograd, Zemun, 22. oktobra 8 +381 11 2601638
ORALNA HIRURGIJA.
Operativno vađenje zaostalih korena i impaktiranih zuba.
Oralna hirurgija je za pacijente jedno od najmanje privlačnih područja stomatologije, ali nam nudi mogućnosti da se nadoknade i „izgubljeni slučajevi“.
Implantologija je deo stomatologije koji se najviše razvio poslednjih godina.
Postoje različite vrste implantata, i svi se izrađuju od titanijuma.
Zavisno od strukture površine implantata, postoje klasični implantati ili oni za neposredno (imedijantno) opterećenje.
Oralna hirurgija bavi se i operacijama zuba.
Apikotomijom se mogu spasiti zubi koji ne reaguju na konzervativnu terapiju.
Granulomi i ciste odstranjuju se zajedno sa delićem korena, spašavajući na taj način zube koji bi se u protivnom morali vaditi.
Koreni koji se ne mogu spasiti vade se, kako bi napravili mesto implantatu.
stomatoloska-ordinacija-zecevic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Zečević

Beograd, Voždovac, Ustanička 189 +381 11 3470292
ORALNA HIRURGIJA.
Oslobađanje neizraslih zuba, Vađenje impaktiranih zuba, Resekcija, Uklanjanje cista i ostalih patoloških procesa, Korektivna hirurgija mekih tkiva, Ugradnja implantata.
stomatoloska-ordinacija-dr-radevic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Radević

Novi Beograd, Španskih boraca 22 +381 11 3132740
ORALNA HIRURGIJA.
Oralna hirurgija se bavi hirurškim lečenjem i zbrinjavanjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje.
Obzirom da je to najinvazivnija grana stomatologije, zahtjeva poseban pristup, znanje i zalaganje, kako lekara, tako i pacijenta.
U cilju pružanja najkvalitetnije usluge, lekari naše ordinacije trude se da detaljnim pregledom utvrde indikacije za hirurško lečenje, izvrše potrebnu prehiruršku pripremu
stomatoloska-ordinacija-dental-office-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dental office

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 92 +381 11 2605089
Oralna hirurgija sa implantologijom.
Ugradnja zubnih implantata.
Implanti su titanijumski srafovi koji se ugrađuju u vilične kosti da bi nadoknadili izgubljene zube.
Menjaju koren zuba, a ugrđuju se u petnaesto minutnoj hiruskoj intervenciji.
Danas je uspešnost implatancije visoka kreće se između 97 i 99%.
Zahvaljujući atraumatskom pristupu pri ugradnji i znanjima o silama koje deluju u usnoj duplji, vreme od postavljnja implanta do izrade protetskog rada je različito za različite implantne sisteme.
Mi ugrađujemo implante svedskih nemačkih i američkih renomiranih proizvođača.
Trajnost rada obezbeđuje: dobra tehnika hiruške ugradnje, dobar protetski rad, dobra oralna higijena kao i redovna kontrola kod stomatologa.
stomatologija-malbasic-oralna-hirurgija

Stomatologija Malbašić

Beograd, Vračar, Hadži Prodanova 8 +381 11 3448080
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
Stomatološka ordinacija Malbašić objedinjuje stomatološko znanje, oralnu hirurgiju, što uključuje i usađivanje implantata, RTG snimanje zuba, zglobova i sinusa.
stomatoloska-ordinacija-ident-centar-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija iDent centar

Beograd, Stari Grad, Cara Lazara 5 +381 11 3348200
ORALNA HIRURGIJA U BEOGRADU
stomatoloska-ordinacija-a1-dental-studio-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija A1 Dental studio

Beograd, Vračar, Skerlićeva 30 +381 11 2452192
ORALNO HIRURŠKE INTERVENCIJE, UGRADNJA IMPLANTATA, KOMPJUTEROM VOĐENA IMPLANTOLOGIJA.
Možemo Vam pružiti sve vrste oralno-hirurških intervencija, od vađenja zuba do ugradnje implantata.
Ponekad je potrebno uz pomoć male hirurške intervencije ukloniti patološki proces iznad obolelog korena zuba ili intervenisati na oboleloj gingivi.
Takvu vrstu intervencija, kao i komplikovano vađenje zuba obavljamo bezbolno, u lokalnoj anesteziji.
U slučaju da ne postoji adekvatna dimenzija kosti za ugradnju implantata, pomoću odizanja poda sinusa i postavljanja zamene za kost, možemo stvoriti potrebne uslove.
dental-corner-esthetics-oralna-hirurgija

Dental Corner Esthetics

Beograd, Vračar, Dubljanska 66 +381 11 4114459
ORALNA HIRURGIJA.
VAĐENJE ZUBA, Zub koji vam zadaje probleme i bol koji se i nakon svih preduzetih postupaka proglasi za vađenje potrebno je izvaditi što pre, eliminisati infekciju iz usne duplje i sprečiti pogoršanje tegoba nastalih usled obolelog zuba.
Ovaj postupak iako mnogima traumatičan biće obavljen apsolutno bezbolno i brzo, u lokalnoj anesteziji, ne snagom već tehnikom uz očuvanje okolnog tkiva i zuba i adekvatnom zaštitom rane koja počinje da zarasta već nakon 2 dana.
VAĐENJE UMNJAKA, Treći molar, umnjak, ume često mnogima zadavati probleme u vidu tupog bola, trnjenja, otežanog otvaranja usta.
Zbog svoje pozicije i dinamike rasta, često bude pogrešno postavljen i kao takav pogodan je za nastanak infekcije i terapija izbora je najčešće njegovo vađenje.
Ovaj postupak se obavlja rutinski, apsolutno bezbolno i brzo i nastala rana će biti adekvatno zbrinuta, bez komplikacija i uz brz oporavak.
Delimično izraslli (impaktirani) umnjaci su mesto lakog stvaranja upale prouzrokovane nakupljanjem bakterija zbog otežane higijene te mogu dovesti do oticanja mekih tkiva koje ga okružuju.
Može dovesti i do poremećaja u položaju ostalih zuba zbog malog prostora u vilicama.
RESEKCIJA VRHA KORENA, Resekcija vrha korena ili apikotomija je mali hirurški zahvat na zubima kojim odstranjujemo vrh korena zuba iznad ili ispod kojeg je došlo do upale.
Apikotomija se radi kada su kanali korena zakrivljeni i ne mogu se dobro očistiti pa se stoga ponovo javljaju upale.
Tada malim hirurškim zahvatom odstranimo vrh korena i zatvorimo ga da više ne može doći do upala.
Apikotomija se u principu radi kada redovni endodontski zahvati ne daju zadovoljavajuće rezultate.
Zahvat teče tako da se malim rezom dolazi do vrha korena, odstranjuje se njegov vrh zajedno sa infekcijom.
Koren se zatvara (ako treba, dodaje se i kost).
Zavisno od zuba na kojem se radi, apikotomija može trajati od 30 do 60 minuta.
Na prednjim zubima traje kraće, a na zadnjima duže.
Šavovi se uklanjaju obično oko 7 dana nakon zahvata i tada je moguće uraditi restauraciju kruničnog dela ako je to potrebno.
stomatoloska-ordinacija-dental-family-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dental Family

Beograd, Voždovac, Kruševačka 37 +381 11 3809709
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
Praksa bez bola.
Naš rad se zasniva na tome da sve intervencije koje vršimo budu bezbolne i sa što manje traume za pacijenta.
Opseg oralno- hirurških intervencija koje vršimo je veliki, a rezultati koje postižemo su garancija našeg konstantnog napredovanja.
Vađenje zuba (od ˝običnog˝ do hirurškog vađenja zuba), resekcija vrha korena zuba (apikotomija), nivelacija viličnog grebena (preprotetska priprema), frenektomija, implantologija.
Implantologija.
Rešenja koja daje ova stomatološka grana napravila su revoluciju u nadoknadi izgubljenih zuba i bezubosti.
Prednosti koje implanti pružaju su mnogobrojne.
Velika prednost kod implanata je i što okolni zubi ne moraju da se bruse.
Savremena stomatologija i implanti koje primenjujemo spremni su da reše i najteže oblike nedostatka zuba
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr-ivanovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Ivanović

Beograd, Vračar, Ohridska 18 +381 11 2419412
Oralna hirurgija.
Oralnohirurška delatnost obuhvata hirurško i konzervativno lečenje oboljenja, nepravilnosti i trauma u predelu usne šupljine, vilica i okolnih struktura čija je funkcija povezana sa funkcijom usne šupljine i žvakanjem.
Oralnom hirurgijom se mogu sanirati ortodontske anomalije u smislu oslobadjanja neizniklih zuba, zatim frenectomia u slučaju veoma izraženog frenuluma gornje usne koji može dovesti do pojave dijasteme (razmaka) centralnih sekutića.
Hirurške intervencije se najčešće izvode u lečenju pojedinih oboljenja.
Tada se izvode mnogobrojne intervencije: vadjenje impaktiranih zuba, apikotomija, cistektomija, zbrinjavanje povreda mekih, koštanih i zubnih tkiva.
Oralna hirurgija ima primenu i u rehabilitaciji pacijenata.
Tada se primenjuju operacije iz domena preprotetičke hirurgije (pripremanje pacijenata za protetiku) i implantologije (ugradnja namenski oblikovanih i od odgovarajućih materijala (titanijuma) izrađenih nadoknada-implantata u živa tkiva).
stomatoloska-ordinacija-dr-popovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Popović

Beograd, Zvezdara, Bregalnička 6 +381 11 2422459
ORALNA HIRURGIJA.
Osim svojih terapijskih ciljeva, ova grana ima i preventivne aspekte.
Bilo koja usluga da je indikovana iz ove oblasti, u našoj ordinaciji obraćamo posebnu pažnju da se ona izvede u optimalnim uslovima.
Implanti (Strauman, Nobel Bio Care, Biohorizon, ITI i dr), Hirurško vađenje zuba, Vađenje impaktiranih zuba, Incizije abscesa, Resekcije korena, Nivelacija grebena, Plastika sinusa, Frenektomije, Produženja kliničkih kruna
stomatoloska-ordinacija-simic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Simić

Beograd, Vračar, Koče Kapetana 39 +381 11 2444164
ORALNA HIRURGIJA.
Vađenje neizraslih zuba, Oslobađanje neizraslih zuba, Resekcija, Uklanjanje cista i ostalih patoloških procesa, Modelovanje koštanih struktura, Korektivna hirurgija mekih tkiva, Hirurško lečenje parodontopatije.
Oralnom hirurgijom i implantologijom, u ordinaciji "Simić" bavi se njen vlasnik, a jedan od jugoslovenskih najpoznatijih hirurga, Dr.
Nebojša Simić.
Oralna hirurgija pored vađenja zuba (normalnog i hirurškog) sadrži lepezu usluga koje su vrlo bitne u stomatološkoj praksi.
Vađenje neizraslih zuba, Ovakvim intervencijama se pristupa zbog ne mogućnosti lečenja drugim metodama.
Oslobađanje neizraslih zuba.
U ordinaciji "Simić" se vrše oslobađanja ne izniklih zuba zbog ortodontskih potreba.
Posebnom hirurškom metodom sa mogućnošću postavljanja odredjenih elemenata za ubrzano i pravilno usmereno nicanje tog zuba.
Resekcija.
Možemo spasiti zube sa procesima i defektima koji se klasičnim metodama ne mogu uraditi, a ti zubi su nam potrebni u protetskom i funkcionalnom zbrinjavanju pacijenta.
Uklanjanje cista i ostalih patoloških procesa.
Sa mekih i koštanih struktura vrši se uklanjanje svih patoloških procesa.
stomatoloska-ordinacija-dental-step-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dental Step

Novi Beograd, Antifašističke borbe 19 +381 64 4443060
Oralna hirurgija.
Naša ordinacija pruža brojne stomatološke usluge iz domena oralne hirurgije kao što su hirurško vađenje zuba i zaostalih korenova, apikotomija to jest odstranjivanje vrha korena zuba zajedno sa svim patološkim sadržajima, vadjenje impaktiranih umnjaka, modulacija grebena i brojni drugi zahvati.
stomatoloska-ordinacija-dr-pavlovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Pavlović

Beograd, Vračar, Niška 4 +381 11 3822331
Oralna hirurgija.
Implantologija, Resekcija korena zuba, apikotomija, Vađenje impaktiranih umnjaka i ostalih zuba.
Pretprotetska hirurgija
stomatoloska-ordinacija-duodental-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija DuoDental

Beograd, Vidikovac, Pilota Mihaila Petrovića 70a +381 11 2322997
ORALNA HIRURGIJA U BEOGRADU.
Genetske i stečene deformacije zuba , mekih i tvrdih tkiva usne duplje ostavljaju našim pacijentima komplikacije koje se ne mogu rešiti konzervativnim putem.
iz ovog razloga u različitim slučajevima, zahteva se praktikovanje oralne hirurgije.
Hirurške procese praktikuju naši lekari i u slučajevima terminalno obolelih, kao i zaostalih zuba.
Ovde naša praksa nudi bezbolno vađenje umnjaka i ostalih impaktiranih zuba zahvaćenih brojnim komplikacijama.
Rešavanje akutnih i hroničnih upalnih procesa takođe jeste deo lečenja naših pacijenata oralnom hirugijom, savršeno preciznom i stručnom granom stomatologije
stomatoloska-ordinacija-dr-predrag-kostic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Predrag Kostić

Novi Beograd, Jurija Gagarina 55 +381 11 2164535
ORALNA HIRURGIJA.
U ordinaciji dr Predrag Kostić izvode se veoma uspešno brojni oralno hirurški zahvati, počevši od vađenja zuba i lečenja posledica vađenja: Hirurško lečenje granuloma na zubima i cista vilica posebno na višekorenim zubima, posle čega se ovi zubi mogu kasnije koristiti u protetske svrhe; Hirurško vađenje neizraslih (impaktiranih) zuba, bilo u terapijske, bilo u ortodontske svrhe; Hirurška priprema koštanog ležišta za izradu protetskih nadoknada; Hirurško lečenje posledica vađenja zuba; Hirurški zahvati kod dece u cilju pomoći u nicanju stalnih zuba ili olakšanja ortodontske terapije; Uklanjanje benignih tumora usne šupljine; Lečenje bola i bolnih stanja kao i druge intervencije iz domena oralne hirurgije
stomatoloska-ordinacija-omnident-stomatologija-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Omnident Stomatologija

Beograd, Savski venac, Kraljice Natalije 36 +381 11 3626077
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD.
Oralna hirurgija je specijalistička stomatološka oblast koja se bavi dijagnostikom i terapijom mnogih oboljenja i stanja u usnoj duplji.
Oralnohiruškim zahvatima se pristupa u cilju lečenja odredjenih oboljenja i stanja u usnoj duplji, kao što su : hiruško vadjenje zuba ili zubnih korenova, lečenje viličnih cista, lečenje periapikalnih lezija, lečenje infekcija zubnog porekla, lečenje paradontopatije preimplantološka i preprotetska priprema.
Oralno hiruški zahvati se sprovode u lokalnoj anesteziji.
Cilj koji se očekuje je uklanjanje uzroka infekcije i bola, poboljšanje funkcije žvakanja, poboljšanje uslova za pravilno postavljanje implantata i odgovarajuće protetske nadoknade.
Alternativne metode (ukoliko su moguće) Ortodontska terapija, endodoncija, preventivne stomatološke metode,drugi načini protetske rehabilitacije.
Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i savete u vezi oralnohirurškog lečenja.
Oralnohirurške zahvate u OMNIDENT STOMATOLOGIJI vrši dr Nikica Burgermajster- specijalista oralne hirurgije.
stomatoloska-ordinacija-dr-tatjana-nikolic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Tatjana Nikolić

Beograd, Voždovac, Generala Štefanika 19 +381 11 3945880
ORALNA HIRURGIJA.
Obuhvataju sve vrste operacija u usnoj duplji koje se obavljaju bezbolno i uz minimalnu invaziju tkiva.
stomatoloska-ordinacija-dr-markovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Marković

Beograd, Stari Grad, Balkanska 10 +381 11 3629508
ORALNA HIRURGIJA u Beogradu.
Oralna hirurgija pored vađenja zuba (rutinskog i hirurškog) sadrži lepezu usluga koje su vrlo bitne u stomatološkoj praksi: Hirurško vađenje impaktiranih i prekobrojnih zuba, Resekcija korena zuba,Operacija viličnih cista, Preprotetska korekcija mekog i koštanog tkiva, Sinus lift, Augmentacija viličnog grebena veštačkom kosti ili autolognim koštanim transplantatom, Gingivektomija (preoblikovanje desni), Frenektomija
stomatoloska-ordinacija-family-dent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Family Dent

Beograd, Vidikovac, Kneza Višeslava 63 +381 11 3564667
ORALNA HIRURGIJA.
Vršimo sve vrste oralno hirurških zahvata: Ekstrakcija (vađenje) zuba, Resekcija vrha korena, Ekstrakcija impaktiranih umnjaka i očnjaka, Nivelacija grebena, Plastika sinusa, Frenektomija i uklanjanje plika.
Resekcija vrha korena.
Resekcija vrha korena ili apikotomija je jedna od najčešćih operacija u oralnoj hirurgiji.
Nekada zub nije moguće izlečiti kroz kanal (endodontski tretman), pa je neophodno hirurški odseći vrh korena i očistiti infekciju u kosti.
Plastika sinusa.
Plastika sinusa je hiruška metoda zatvaranja komunikacije izmedu sinusa i usne šupljine nastala najčešće kao posledica vađenja zuba.
Do otvaranja sinusa dolazi zbog toga što se korenovi zuba jednim delom nalaze u sinusu ili zato što je infektivni proces sa vrha korena zuba probio u sinus.
Ekstrakcija impaktiranih (neizniklih) umnjaka i očnjaka.
Ovi zubi su često blokirani u vilici i ne mogu da niknu.
Zbog toga se moraju hirurški odstraniti jer izazivaju bolove, otok i iritaciju desni.
Hirurško vađenje zuba uključuje vađenje zuba koji ne može da se vidi u ustima, odnosno nije nikao.
stomatolog-ordinacije-sveti-antipa-oralna-hirurgija

Stomatolog ordinacije Sveti Antipa

Novi Beograd, Proleterske solidarnosti 24 +381 65 3131024
Oralna hirurgija na Novom Beogradu.
Vađenje zuba, Hirurško vađenje zuba, Vađenje impaktiranih zuba, Operacija ciste i granuloma, Nivelacija grebena, Produbljivanje forniksa, Uklanjanje plika i frenuluma, Vađenje zalomljenih korena, Ugradnja implanata, Zatvaranje sinusa, Terapija alveolita.
centar-za-savremenu-i-estetsku-stomatologiju-mmsi-oralna-hirurgija

Centar za savremenu i estetsku stomatologiju MMSI

Novi Beograd, Otona Župančića 32 +381 11 2283022
Oralna hirurgija i implantologija.
Implantologija, Vađenje zuba (ekstrakcija), Hirurško vađenje zaostalih korenova, Hirurško vađenje impaktiranih i poluimpaktiranih zuba, Apikotomija i cistektomija.
Ukoliko Vam nedostaje jedan ili više zuba, najbolja alternativa zubnim protezama ili krunicama I mostovima jeste ugradnja zubnih implantata.
Implantat je šraf od titana, koji se ugrađuje u viličnu kost na mesto nedostajućeg zuba.
On predstavlja idealnu zamenu za koren zuba koji nedostaje, a potom se na njega nadograđuje krunica.
Tako nadoknađen zub funkcioniše kao prirodni.
Prilikom žvakanja vrši se fizološka stimulacija vilične kosti što je štiti od resorpcije (gubitka) koji se neminovno javlja usled nedostatka zuba.
Bitno je spomenuti, da prilikom izvođenja ove procedure, okolni zubi se ne bruse, što je neophodno prilikom izrade mostova.
stomatoloska-ordinacija-djurisic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Đurišić

Beograd, Vračar, Smiljanićeva 22 +381 11 3441441
ORALNA HIRURGIJA.
Oralna hirurgija pored vađenja zuba (rutinskog ili hirurškog) sadrži lepezu drugih usluga koje su veoma bitne u svakodnevnoj stomatološkoj praksi.
Hirurško vađenje impaktiranih i prekobrojnih zuba, resekcija vrha korena zuba, operacija viličnih cista, hemisekcija i disekcija zuba, preprotetska korekcija mekih i koštanih tkiva, režanj operacija zuba u slučajevima parodontopatije, nadoknada alveolarnog grebena uz korišćenje najboljih koštanih zamenika (Geistlich/Bio-oss), kliničko produženje krune zuba i ortodonsko-hirurška terapija neizniklih zuba su intervencije koje se obavljaju u ordinaciji “Đurišić”.
Implantologija (NOBEL, STRAUMANN, BREDENT), mini implanti, koštana augmentacija (rekonstrukcija alveolarne kosti, BIO OSS, BIO GUIDE), hirurško vađenje impaktiranih zuba, zaostalih korenova, apikotomija.
IMPLANTOLOGIJA (ORALNA IMPLANTOLOGIJA) je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom implantata radi nadoknade izgubljenih zuba, poboljšanja funkcije žvakanja i govora kao i postizanja što bolje estetike.
Implantat se ugrađuje u viličnu kost i nakon određenog vremena srasta, tj stvara čvrstu vezu sa kosti.
Na implantat se nakon perioda srastanja postavlja krunica koja može služiti kao nosač mosta ili sidrište proteze.
Implantati se mogu ugraditi u slučajevima nedostatka jednog, više ili svih zuba u jednoj ili obe vilice.
Danas, savremena implantologija beleži procenat uspešnosti 97% u donjoj I 95% u gornjoj vilici.
Implantat se smatra uspešnim ako opstane 15-20 godina u ustima pacijenta.
U stomatološkoj ordinaciji “Đurišić” rade se najkvalitetniji implantacijski sistemi prisutni na svetskom tržištu.
stomatoloska-ordinacija-novodent-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Novodent

Beograd, Krnjača, I Sutjeska 6 +381 11 3318043
ORALNA HIRURGIJA u Beogradu.
Vađenje zuba.
Hirurško vađenje umnjaka i apitokomija korena zuba.
Implantologija
stomatoloska-ordinacija-dental-care-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dental Care

Novi Beograd, Nehruova 51a +381 11 2285250
ORALNA HIRURGIJA u Beogradu.
Ekstrakcija zuba, Komplikovano vađenje zuba, Komplikovano vađenje zuba sa šavom, Hiruško vađenje izniklog zuba, Vađenje impaktiranog umnjaka, Vađenje imapktiranog očnjaka, Hiruška obrada paradontalnog džepa po zubu, Incizija apscesa, Terapija alveolita po seansi
stomatoloska-ordinacija-adamat-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Adamat

Novi Beograd, Palmira Toljatija 62 +381 11 3191219
Oralna hirurgija.
Ekstrakcija zuba, Hirurško vađenje zuba, Hirurško vađenje impaktiranih i poluimpaktiranih zuba, Frenektomija, Gingivektomija, Paradontalna hirurgija, Implantologija
stomatoloska-ordinacija-hazena-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Hazena

Beograd, Vračar, Ohridska 13 +381 11 2430122
Oralna hirurgija.
VAĐENJE IMPAKTIRANIH ZUBA, UGRADNJA IMPLANATA, VAĐENJE ZUBA, VAĐENJE IMPAKTIRANIH ZUBA, APIKOTOMIJA, CISTEKTOMIJA, PRODUBLJIVANJE FORNIKSA.
Oralna hirurgija je najbolji način za zamenu izgubljenih zuba.
Dentalni implanti omogućavaju maksimalni estetski i funkcionalni komfor i najzahtevnijim pacijentima!
stomatoloska-ordinacija-dr-vojinovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Vojinović

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 44 +381 11 2136607
Oralna hirurgija na Novom Beogradu.
U našoj ordinaciji se sprovode sve vrste hirurških intervencija kao što su: Ekstrakcije (vađenje zuba), kako obično tako i komplikovano (vađenje zaostalih korenova), impaktiranih zuba (zuba koji nisu nikli), Resekcije vrha korena (hirurško uklanjanje periapikalnih procesa), Nivelacija vilične kosti, Preprotetske korekcije mekih i koštanih tkiva.
Sve intervencije se izvode u lokalnoj anesteziji.
Konsultant u ordinaciji već 15 godina je maksilo facijalni hirurg prim.
dr Slobodan Lončarević, stalno zaposlen na Vojno medicinskoj akademiji.
dentics-stomatoloski-centar-oralna-hirurgija

Dentics stomatološki centar

Beograd, Senjak, Kozjačka 4a +381 11 2653075
Oralna hirurgija.
Dentics izvodi sve hirurške intervencije u usnoj duplji.
Vađenje zuba, odstranjivanje impaktiranih zuba, resekcija korenova zuba, gingivektomija i odstranjivanje bolesnih desni, odstranjivanje tumora i cista, preprotetske korekcije, intervencije preortodontskog lečenja.
Sve hirurške intervencije izvode se u bezbolnom stanju za pacijenta i u najmanje mogućem krvavom stanju.
stomatoloska-ordinacija-dr-cvijetinovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Cvijetinović

Beograd, Dorćol, Strahinjića Bana 20 +381 11 2185802
Oralna hirurgija.
Sve hiruške intervencije su apsolutno bezbolne.
Njihova svrha je najčešće pretprotetska priprema kao i očuvanje postojećih zuba.
Navešćemo Vam neke od njih: augmentacija, implantacija, apiklana resekcija, sinus lift, vađenje impaktiranih zuba, Augmentacija.
U hirurgiji retko postoje idealni uslovi za postavljanje zubnih implanata.
Usled parodontopatije, frakture koštanog grebena ili njegove resorpcije kao posledice bezubosti vilica, pristupamo ovoj hiruškoj proceduri.
Augmentacija je tretman kojim vršimo regeneraciju koštane strukture.
Ona podrazumeva postavljanje veštačke ili presađivanje vlastite kosti.
Sinus lift, Hiruška procedura podizanja poda maksilarnog sinusa sa ciljem formiranja zdrave kosti u koju će se moći postaviti zubni implati.
Krajnji cilj je najčešče fiksni protetski rad, osećaj totalne prirodnosti i komfora u ustima.
Apikalna resekcija, Intervencija kojom se uklanja kontaminirani vrh korena zuba zbog veće apikalne lezije ili kada endodontski tretmani ne dovode do adekvatnih rezultata.
Vađenje impaktiranih zuba, Usled neadekvatnog položaja zuba, postojanja patološke lezije ili nepostojanja eruptivne snage zuba može doći do njihove impakcije.To je tzv.
“zaglavljenje“ zuba u koštanoj masi sa onemugućavanjem postavljanja istog u normalni i funkcionalni položaj zubnog niza.
Najbezbolnije je preventivno vađenje impaktiranih zuba u cilju sprečavanja potencijalnih komplikacija
stomatoloska-ordinacija-dr-bisa-bankovic-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dr Bisa Banković

Beograd, Žarkovo, Trgovačka 16a +381 11 2512178
Oralna hirurgija Beograd.
Vađenje impaktiranih umnjaka i ostalih zuba, Apikotomija (resekcija vrha korena zuba), Operacije vilicnih cista
belville-dental-centar-oralna-hirurgija

Belville Dental Centar

Novi Beograd, Jurija Gagarina 14n +381 11 6300955
Oralna hirurgija u Beogradu.
Belville Dental Centar uspešno rešava brojne intervencije iz ove oblasti, počevši od vađenja zuba, a takodje slede i: hirurško uklanjanje dubokih parodontalnih džepova, uklanjanje periapikalnih procesa na vrhovima korenova zuba, hirurška vađenja neizniklih zuba, ugradnja dentalnih implantata, augmentacije grebena i sinus lift.
Zahvaljujući konstantnoj edukaciji i najnovijim trendovima vezanim za tehnologije snimanja zuba upotrebu najnovijih softvera, u mogućnosti smo da izvršimo precizno planiranje budućih implanata i pacijentima prikažemo izgled budućeg rada.
Kompjuterizovano planiranje implanata čini njihovu ugradnju bržom, predvidivom i manje bolnom.
stomatoloska-ordinacija-dragon-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Dragon

Beograd, Zvezdara, Jovanke Radaković 23g +381 11 4095326
Oralna hirurgija.
Ekstrakcija zuba (vađenje).
Ekstrakcije impaktiranih i poluimpaktiranih zuba.
Resekcije zuba.
Disekcije zuba.
Implanti
stomatoloska-ordinacija-vas-zubar-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija Vaš zubar

Beograd, Mirijevo, Samjuela Beketa 5a +381 11 3436259
Oralna hirurgija Beograd.
U oblasti oralne hirurgije sa velikim uspehom obavićemo sve intervencije u predelu usne duplje (ne izrasli umnjaci, zaostali koreni zuba, lečenje viličnih cisti itd.).
Veliki broj zadovoljnih pacijenata je naša najbolja preporuka.
Implantologija.
Implantant je nadoknada od titana (biokompatibilan materijal) koji se ugrađuje u vilicu kao zamena za koren izgubljenog zuba.
Implantatima se rešava nedostatak jednog ili više zuba, pri čemu implantat služi kao nosač za protetske nadoknade.
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-oralna-hirurgija

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 +381 11 3091000
Oralna hirurgija.
Stomatološke usluge i u opštoj anesteziji - Sve stomatološke intervencije, a posebno dugotrajne procedure (obimni oralno-hirurški zahvati i brušenje većeg broja zuba za fiksne protetske radove), mogu se izvesti u opštoj kratkotrajnoj intravenskoj ili endotrahealnoj anesteziji.
U tom slučaju, pored stomatološkog pregleda i plana terapije, sprovode se i sva klinička ispitivanja neophodna za uvođenje pacijenta u anesteziju.
opsta-bolnica-alfa-medic-oralna-hirurgija

Opšta bolnica Alfa Medic

Beograd, Palilula, Osmana Đikića 3 +381 11 7858888
Oralna hirurgija.
Vađenje zuba, ugradnja implantata, sve ostale oralno-hirurške intervencije
stomatoloska-ordinacija-my-dental-office-oralna-hirurgija

Stomatološka ordinacija My Dental office

Novi Beograd, Aleksinačkih rudara 33 +381 11 6601305
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MY DENTAL OFFICE My dental office je ordinacija nastala spojem savremenog pristupa stomatologiji i velikog znanja i iskustva.
Dobra energija i uspešna višegodišnja saradnja rezultirala je udruživanjem naših veština i kompetencija i stvaranjem jedne moderne ordinacije po najvišim svetskim standardima.
Od samog početka kvalitetnom i stručnom uslugom, kao i prijateljskim pristupom, vezali smo za sebe veliki broj zadovoljnih pacijenata.
Trudimo se da se u našem ambijentu osećate prijatno, da kod nas dolazite bez straha, a odlazite zadovoljni.
Cenovnik

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja 1

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 +381 11 3091000
ORALNA HIRURGIJA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Stomatološke usluge i u opštoj anesteziji - Sve stomatološke intervencije, a posebno dugotrajne procedure (obimni oralno- hirurški zahvati i brušenje većeg broja zuba za fiksne protetske radove), mogu se izvesti u opštoj kratkotrajnoj intravenskoj ili endotrahealnoj anesteziji. U tom slučaju, pored stomatološkog pregleda i plana terapije, sprovode se i sva klinička ispitivanja neophodna za uvođenje pacijenta u anesteziju.
Oralna hirurgija-2
Oralna hirurgija kao deo stomatologije predstavlja niz hiruških zahvata i procedura koji se primenjuju uz korišćenje lokalne anestezije. Ove oralno-hiruške intervencije su bezbolne zbog korišćenja savremenih anestetika, a postoperativne komplikacije su retke. U savremenoj oraloj hirurgiji prilikom hiruških intervencija trauma na okolnim tkivima je minimalna. Hiruški zahvati u okviru oralne hirurgije koji se najčešće izvode su pre svega: vađenje zuba, resekcija korena zuba, hiruško vađenje umnjaka, resekcija frenuluma, režanjoperacija, nivelacija grebena. Vađenje (ekstrakcija) zuba je hirurška intervencija koja podrazumeva odvajanje zuba iz zubne čašice. Pored rutinskog vađenja zuba nekad je neophodno i hirurško vađenje zuba i impaktiranih umnjaka. Apikotomija predstavlja hirurški zahvat kojim se uklanja vrh korena zuba zajedno sa infekcijom na njemu. Resekcija frenuluma predstavlja rutinski zahvat koji se izvodi u slučaju visokog pripoja frenuluma za desni, a radi sprečavanja nastanka povlačenja desni i parodontopatije u predelu pripoja, kao i preprotetska priprema kod nosioca totalnih ili parcijalnih proteza bez prednjih zuba. Režanj operacija je hirurška intervencija koja se najčešće koristi u lečenju parodontopatije. U toku ovog zahvata često je neophodna i ugradnja veštačke kosti da bi se popunili defekti nastali kao posledica infekcije. Nivelacija grebena spada u preprotetski hirurški postupak gde se bezubi vilični greben podiže na nivo pre spuštanja, odnosno lepo zaravnjuje. Najčešće se radi kod pacijenata kojima je indukovana neka od proteza ili fiksni protetski rad. Hirurgija mekih tkiva podrazumeva zahvate na sluzokoži, podsluzokožnom tkivu i pokosnici u usnoj duplji. Iz aspekta pravilnog razvoja zubno-mišićnog kompleksa i uspešne protetske rehabilitacije, najvažniji zahvati su sledeći: frenektomija, frenoplastika. Labijalni frenulum je čvrsta traka fibroznog tkiva prekriven sluzokožom koja može biti jako izražena i ako se pripaja blizu zuba u srednjoj liniji, postoji mogućnost da se pojavi prevelik razmak između prvih sekutića (tzv. diastema mediana) u dečjoj dobi, odnosno u starijoj dobi prilikom protetskog zbrinjavanja da se poremeti naleganje proteza. U ovim slučajevima potrebno je odstranjivanje frenuluma, tj. frenektomija (ili frenoplastika kod pretprotetskih zahvata), koja predstavlja jednostavan hirurški postupak presecanja fibroznog tkiva, a zatim sledi ušivanje rane i posle nedelju dana odstranjivanje konaca. Što se tiče vremena kada treba izvršiti korekciju niskog pripoja frenuluma gornje usne kod dece, preporučuje se da to bude urađeno posle izrastanja drugih stalnih sekutića. Lingvalni frenulum predstavlja čvrstu fibroznu traku koja povezuje jezik sa podom usne duplje i čini ga više ili manje nepokretnim. U dečjoj dobi nepravilan frenulum može da dovede do blagih poremećaja u funkciji jezika, a ukoliko se izraženije smetnje uočavaju, potrebno je presecanje frenuluma. Kod bezubih pacijenata izražen frenulum onemogućuje izradu stabilne proteze, jer svako pomeranje jezika odiže nadoknadu. U ovakvim slučajevima je takođe indikovana frenoplastika, koja se vrši na sličan način kao kod labijalnog frenuluma.
Back to Top